Atlassian

This expansion of the global headquarters in Sydney CBD consisted of an addition of 2600 sqm over two floors. Trialling a new global design direction, and with user experience a high priority, extensive consultation with the client and specialist consultants informed the brief, conceptual direction and detailed resolution.

Neighbourhoods of open plan working zones are interspersed with clusters of built environment housing a variety of meeting rooms, collaboration spaces and custom booths. Distinct colour palettes identify each neighbourhood and are carried through in the graphics and wayfinding solutions. Large scale custom graphics and a commissioned mural provide focal points and an individual identity to each floor, while reinforcing the main conceptual package.

Supplementary small scale refreshment points service the floors and provide additional casual meeting space. AV technology and extensive use of whiteboard was a high priority and is carefully integrated into the environment with custom joinery and acoustic solutions. A stair connects the two floors physically and socially with a large scale biophilic installation and collaboration lounge zones on both floors.

Interior Architect: PTW + EC3