Station Street

Our urban vision for the redevelopment of the former Panasonic Industrial site is to create a new residential neighbourhood. In this redevelopment of 1900 apartments, this vision respects and acknowledges the significance of the area including the city’s urban vibrancy adjacent to the Blue Mountains. The built form massing provides new publicly accessible mid-block links and open space areas, which achieves a fine grain urbanity suitable for Penrith’s city centre.

The entire development has the intent of creating a residential neighbourhood with a focus on landscape connections and a memorable and diverse experience of open space. As part of a landscape network that is open to all, a rich landscape system offers amenity and interest for residents and passers by.

This landscape system is defined by a choreography of landscape characters that create the sense of journeys through the development.