Viettel R & D

Located in the centre of Ho Chi Minh, Vietnam this workplace creates a state of the art Headquarters for the government owned Viettel phone company. The 19,000 square metre project comprises twin towers of 21 and 29 levels, housing all the divisions of Viettel R&D, with an emphasis on workplace excellence framing the company culture with current ABW design principles.

Soundwaves are a key design inspiration, where fluid and thoughtful fabrication influenced the form of the ceiling, lighting, carpet and furniture selection.

Central lounges create collaboration spaces where staff can socialise, pin up and workshop ideas. A whole floor is dedicated to the staff canteen with terrace and can be utilised as additional meeting space outside peak lunch periods.

Lockers and storage zones enable an agile, flexible workplace and colour and texture are highlighted depending on the department. Gym, conference floors, training, auditorium, golf simulator, karaoke, state room, nursing station, and multi-purpose spaces create a unique, innovative workplace where work-life balance is championed and an embodiment of the Viettel brand.