Skip to main content

The Parklands Mobbs Lane Epping

These buildings were part of a master planned development of some 850 apartments along Mobbs Lane in Epping and incorporated amenities such as pedestrian paths and landscape areas intended for use by the whole development.

The twin buildings enclosed a landscaped public space oriented to the sun with an outlook south to the city skyline. The buildings were stepped from 6 to 3 storeys reducing in scale to the edge of the site where adjacent to the surrounding residences.

The building was articulated into smaller elements, each defined by a projecting roof. This created an animated profile when seen against the sky appearing as a group of smaller buildings rather than one large structure. The stepped form allowed a series of roof top terraces with views to the city skyline.

The two buildings sat atop a common 2 level podium car park within which was located resident parking, storage and a pool and gymnasium. The building’s structure was a hybrid of in-situ concrete, precast and masonry block, unusually the lofty roofs were constructed in concrete.

Buildings 4 and 5
Communal Space

Location

Mobbs Lane, Epping, Sydney, NSW, Australia

Client

Sydney Broadcast Property